dimecres, 9 de gener del 2008

El cartell de la Quinzena de la Comtessa


L'any 1995 va ser l'Any de la Comtessa de Molins a Sant Pere, i a finals d'aquell any es va celebrar la Quinzena de la Comtessa.

Vull parlar de tots els actes, tant de l'any com de la quinzena, però acabo de fer una entrevista a en Narcís Coderch, autor del cartell, i tenia ganes d'ensenyar-vos-el. És el que acompanya aquest text.

En Narcís m'ha explicat tota la simbologia que ell va posar en el disseny i ha recordat amb emoció molts dels actes que es van fer l'any 1995, a part de parlar-me dels records que té de Rómul Sanz, el qual va conèixer perquè, al igual que ell, estiuejava a Sant Pere.

També he parlat amb M. Àngels Rocas que va ser regidora de cultura en aquell any i que m'ha explicat també moltes de les vivències d'aleshores. M'ha parlat especialment dels gegants, però m'ho guardo per a una propera entrada del bloc.

4 comentaris:

Gerard Carrion ha dit...

Ja era hora que no siguem només els veterans els que tinguem manies d'aquestes d'anar a burjar les llegendes i els costums del país per evitar que es perdin i es mori l'ànima de la terra i, amb ella, una bona part de la nostra. És hora que la sang jove desperti les consciències i desvetlli l'esperit de lluita en el cor del poble per a poder mantenir les tradicions pròpies enfront de les que ens envaeixen des de fora.
Ànim, Ginesta!!!!
Ah! I si veus a en Narcís, dóna-li records de part meva, dels anys compartits al "Narcís Monturiol" de Figueres.
Gerard

Jordi Martí Deulofeu ha dit...

Hola Ginesta,

En nom de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador et vull donar les gràcies per tirar endavant el treball de recerca sobre la Comtessa de Molins i alhora em poso a la teva disposició per a qualsevol cosa que et pugui ajudar.
Entre tots hem de recordar que conservar les tradicions també és una manera de dir quin futur volem pel nostre poble i pel nostre país.
Moltes felicitats!

G ha dit...

Gràcies, Gerard, pels ànims. Donaré records a en Narcís de part teva.

G ha dit...

Gràcies, Jordi.
Estic d'acord que s'han de conservar les tradicions que, lògicament, ja van evolucionant pel seu compte. Evolucionen si les coneixem i si les respectem. Si no, simplement moren. Estic segura que amb la Comtessa això no passarà.