dimarts, 18 de desembre del 2007

Dinovena parada: Quermançó

Doncs ara arriba la fi. La Comtessa s'ha decidit. Ella havia triat, feia temps, retirar-se al convent de Garriguella. No li ho van permetre. Doncs ara es retirarà igualment: a la brava. Favolar el castell, amb ella a dins, i tota la seva colla també. Diguem que es va oblidar d'avisar-los que anava a encendre la pólvora, la que s'havien deixat a la fortalesa les tropes franceses. Un petit descuit.

Recordo que quan era petita, a l'escola (al CEIP Llagut), ens van explicar la llegenda i ens van demanar que féssim dibuixos del castell de Quermançó quan la Comtessa va fer esclatar el castell pels aires. No he trobat cap dels dibuixos que jo vaig fer, però sí algun dels altres que van fer altres alumnes, perquè els membres de l'Elenc en van conservar uns quants i me'ls han passat.



Us en poso uns pocs. Només un dels tres dibuixos estava signat per la Marta Sala. Els altres dos no sé de qui són.

Quan mireu els dibuixos penseu que a sota hi ha la Comtessa.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Ginesta,

He parlat amb el noi que et vaig dir, diu que podem anar veure'l, ell prefereix que sigui un dilluns, que és el dia que ell està a l'ajuntament de Vilajuïga, podríem fer-ho aquestes vacances, perquè sembla que pel gener plega.

Em dius alguna cosa, la teva mare té el meu telefon

a reveure

Pere-joan

núria ha dit...

Bona tarda Ginesta, aprofitant les vacances estic fent un viatge "virtual" i m'he trobat amb el teu bloc. Com visc a Sant Miquel he trobat molt interessant la història que expliques. És el teu treball de recerca?
si puc ajudar des de sant miquel, fes-m'ho saber!
Núria

G ha dit...

Pere-Joan, miraré de trucar-te per vacances.
A reveure.

G ha dit...

Gràcies, Núria, pel teu comentari.
Sí que és el meu treball de recerca. Me n'he estant sortint tantes coses que em sembla que tindria treball per anys.
L'Ajuntament de Sant Miquel és un dels que m'han contestat la carta. Així i tot, moltíssimes gràcies.

LLAGUT ha dit...

Ginesta...

A l'escola ens hem estat mirant el teu blog i ens ha agradat molt i molt.
Ens fa molta il·lusió que recordis tot el que vam fer per l'any de la Comtessa. Nosaltres també guardem un bon record del treball que vam fer.
Veiem que ja has posat alguns dibuixos dels que van fer llavors. Sàpigues que a l'escola guardem tots els dossiers i tot el material que vam elaborar durant aquells dies i te’l podem deixar consultar.

La figura de la Comtessa de Molins ha estat el centre de moltes activitats que hem fet i fem.
Fa dos anys, quan es va fer el desè aniversari de la quinzena també vam participar. Vam representar l’obra de teatre “Tal faràs, tal trobaràs” que havien representat als anys cinquanta els nens de llavors i que ara molts són avis dels nostres alumnes. L’obra l’havia escrit el Sr. Domenech que va ser molts anys mestre a Sant Pere Pescador i està basada en la llegenda de la Comtessa i en els versos que Ròmul Sans va recollir. L’Agnès Fort la va tornar a reescriure i es va encarregar de posar-la en escena amb els nens de sisè. La Cristina Bota que és la nostra mestra de música va adaptar els poemes per a que els nens de cicle mitjà i superior els cantessin. I la vam representar al Centre Cívic amb molt d’èxit!
També vam tenir els gegants (En Narcís i la Teresa) a l’escola durant uns dies i tots els nens van gaudir molt amb la seva estada i vam aprofitar per tornar a explicar la llegenda, sobretot als més menuts de la casa!


Així que ja ho veus, la Comtessa encara és mou de tant en tant pel teu antic col·legi.
Apa doncs..., els mestres que et vam tenir d’alumna t’animen a continuar endavant!

Una abraçada

CEIP LLAGUT

G ha dit...

Gràcies, antic col·legi.
Recordo els profes, i recordo els companys, que molts encara ho són.
Potser aquest treball no l'hauria fet si per l'escola no s'hagués bellugat la Comtessa.
Que bellugui molts anys!