dissabte, 8 de setembre del 2007

La mare dels ous


Aquest llibre escrit per Rómulo Sans és la base de bona part de la recerca. Aquest senyor estiuejava a Sant Pere Pescador i li agradava de xerrar amb tothom i fer-se ressò de totes les contalles. En el seu llibre -únic, pel que sé- "El Ampurdán en el siglo XIX", a més de defensar l'esperit neofeudal -segons ell, dissortadament acabat- recull tot el que a sentir de la Comtessa de Molins, protagonista de bona part del llibre.
A la portada la podeu veure lluitant a la Guerra del Francès, primera oportunitat que tingué per mostrar el seu valor.

¿En sabeu alguna cosa d'en Rómulo Sans?

3 comentaris:

Rosa Maria ha dit...

Hola Ginesta,

Sóc la Rosa Maria Godo. M'ha arribat a Madrid la noticia del teu blog i com que jo sóc molt santperenca de seguida que he tingut un moment hi he fet una ullada i la veritat és que està molt bé. És maco veure que la gent del poble manté vives les seves històries.
El que m'ha fet gràcia és veure que, com no podia ser d'altra manera,parles d'en Rómulo Sans. Jo no en sé gairebé res d'aquest senyor, però el meu avi Joan me n'havia parlat i m'havia comentat que eren tres germans, que ell i un germà eren advocats (tenien una molt bona posició econòmica) i que tot i que vivien a Barcelona tenien moltes propietats a Sant Pere. En fi, penso que això ja ho deus saber. Ara bé, com tu molt bé dius a ell li agradava molt parlar amb la gent del poble i segur que alguna persona gran en deu saber alguna cosa, pots investigar i si descobreixes alguna cosa més ho fas saber en el blog, d'acord?
Felicitats pel treball

G ha dit...

Hola Rosa Maria,¿com va per Madrid?
Doncs sí que he descobert coses d'en Rómulo, me n'han explicat moltes. Si et sembla, em fas arribar el teu correu electrònic i t'enviaré una còpia del treball. En algunes entrevistes, com la de la M Àngels Rocas o la d'en Narcís Coderch, que el van conèixer personalment, en parlen molt.
A reveure!

Rosa Maria ha dit...

Hola Ginesta,

Moltes gràcies per passar-me l'informació el meu correu és rmgodo@wanadoo.es
Records