dijous, 30 d’agost del 2007

Presentació


Sóc la Ginesta Miró, estudiant de 2n de batxillerat a l'institut de Castelló d'Empúries. Estic realtizant un estudi sobre un personatge llegendari de la comarca; la Comtessa de Molins, de la que es diu que va salvar Sant Pere Pescador de l'atac dels francesos, a començaments del s XIX.

Per l'elaboració d'aquest treball em seria de gran ajuda qualsevol informació que se'm pogués donar sobre el tema; la llegenda, o qualsevol dels nombrosos personatges i accions importants que hi tenen un lloc.

La història de la Comptessa de Molins abraça diferents municipis de la comarca, com ara Terrades, Vilamalla, Viladamat, Ventalló, Vilaür, Vilajüija, Sant Mori, Sant Miquel, Garriguella, Figueres i Sant Pere Pescador entre d'altres. És per això que suposo que diversa gent deu tenir una idea de l'existència de la llegenda, i que aquesta no es limita a ser un mite local.

Així doncs, aquest bloc serà una part del meu treball. Les seves publicacions seràn sobre el mite i els seus personatges, i també espero que pugui servir com a medi de contacte si algu vol fer-me arribar qualsevol informació, sobre el tema en questió, que cregui que em pot interessar.
La imatge que acompanya l'escrit és un retrat del personatge fet per Prim Fullà.